La Rotonde

Igår var jag, Thomas och hans bror ute och åt på La Rotonde. Detta är något som jag och Thomas har pratat länge om att göra. Restaurangen är väldigt omskriven och har fått mycket bra kritik. Chantecler kanske ni har hört talats om? Hotell Negrescos berömda restaurang och Nice finaste, med sina två Michelin-stjärnor. La Rotonde är Chanteclers bakficka. De har alltså samma kök, vilket gjorde att vi självklart hade väldiga förväntningar på maten. Och maten var god! Det var inget spektakulärt men gott. Jag valde en gurk- och myntagazpacho till förrätt och en väldigt god fisk till huvudrätt och till dessert blev det en rabarberkompott med jordgubbssorbet och massa annat gott i. Mums! Servicen var ärligt talat rätt dålig, vilket var tråkigt och självklart drog det ner betyget. Jag vet inte om vi lyckades komma dit när de var ont om personal, för alla var otroligt stressade. Så det var tråkigt, men kvällen var ändå en upplevelse. Bara restaurangen i sig är egentligen  en upplevelse, för som ni kan se av bilderna nedan så är det ett väldigt speciellt ställe.1 8

Hästarna började röra på sig lite då och då.2

Maten11765

På väg ut gick vi en runda inne på Negresco, som verkligen är ett riktigt maffigt hotell med en otroligt imponerande byggnad!10

Hotellpersonalens snygga klädsel..3 4

This entry was posted in Mat & dryck. Bookmark the permalink.

2 Responses to La Rotonde

  1. Annika says:

    Vi tyckte inte heller att La Rotonde lämnade något speciellt avtryck. Tyvärr.
    Maken åt på Chantecler för nån vecka sen och fick samma känsla där.

    • Josephine says:

      Ja, väldigt tråkigt. Vi hade ändå förväntningar på att det skulle vara bra. Men Chantecler också alltså? Så tråkigt! Vi hade nämligen tänkt äta där snart och hoppades att det i alla fall skulle vara bra. Men då kanske man ska strunta i det och satsa på något annat istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>