Festivalen fortsätter

Det är verkligen en speciell stämning i Cannes under festivalen. Det är otroligt mycket folk här och allt kretsar runt film. Fotografer, filmentusiaster och turister går omkring med sina kameror redo. Carlton har en enorm digital nedräkning ute på fasaden, och självklart är det nedräkningen för en filmpremiär. Filmdukar är uppsatta lite överallt – även i vattnet, intervjuer pågår på flera olika ställen och stora folksamlingar står och vakar utanför hotellen längs Croisetten i hopp om att någon ska visa sig. Då och då hörs skrik från någon av folksamlingarna, följt av kamerablixtrar. Då vet man att de har fått syn på någon.bild (58)bild (74)bild (73)

I fredags hade filmen ”The Immigrant” premiär. Gatorna är avspärrade, folk står och skriker och mörka bilar anländer en efter en. Det blixtrar konstant av alla kameror. Allt härifrån sänds även ”live” på fransk tv.bild (59)

Stora skärmar visar direkt från röda mattan så att alla ska ha möjlighet att sebild (69)bild (68)

Filmteamet (tyvärr väldigt suddigt) på uppställning längst upp på trappan; regissören James Gray tillsammans med huvudrollsinnehavarna Marion Cotillard och Jeremy Renner. Tyvärr saknades den tredje huvudrollsinnehavaren, Jacquin Phoenix.bild (65)bild (66)bild (70)

På dagarna hängde vi på strändernabild (56)bild (75)

Nikki Beach flyttar från St Tropez under den här tiden och hamnar istället på Carltons strand, mitt på Croisetten.bild (76)

Stränderna längs Croisetten är nästan helt oigenkännliga under festivalen; nya barer har byggts upp, golv har lagts ut, hus och tält har ställts upp och sponsorer har helt tagit över några av dem.bild (57)bild (59)bild (58)

Fler bilder är på gång..

This entry was posted in Evenemang. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>