Venus in Fur

I lördags var det premiär för Roman Polanskis senaste film, Venus in Fur (La Vénus à la fourrure). En enorm folksamling hade samlats för att få en skymt av alla anländande till röda mattan. Det var en varm och härlig dag, helikoptrar cirkulerade i luften och stämningen var på topp. Fotograferna intog sina platser och längs den avstängda vägen där bilarna gick var det alldeles fullt med folk, vissa hade stått och väntat sedan tidigt på förmiddagen för att få de bästa platserna. Först klockan 19 skulle filmen visas, så för dem hade det varit en lång väntan.

För varje mörk bil som sakta anlände tystnade samlingen, bildörrar öppnades och skrik utbröt så fort personen i bilen visade sig.DSC_0712DSC_0704DSC_0714 DSC_0756

En av filmens två skådespelare, Mathieu Amalric, stiger ur bilen  DSC_0758

En i taget anländer de. Frankrikes lilla älskling Audrey Tautou går upp för den berömda trappan, i svart klänning. DSC_0759

Jag gillar att medan bil efter bil anländer med mörka tonade rutor, så ser man helt plötsligt ett litet sällskap som kommer gående mellan bilarna. När de närmar sig ser jag att det är årets juryordförande, Mr Spielberg himself som kommer promenerande.DSC_0725

Steven Spielberg med fru Kate Capshaw. De fick sällskap på röda mattan av en annan jurymedlem, Nicole Kidman. DSC_0726DSC_0729

Uppställning av kvällens tre huvudpersoner; regissören Roman Polanski med sin fru Emmanuelle Seigner. Emmanuelle spelar även den ena av filmens två enda roller den andra skådespelaren är Mathieu Amalric som står bredvid dem på trappan. DSC_0789DSC_0794

This entry was posted in Evenemang. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>