La coulée verte – invigning

I lördags var det äntligen invigning för ”la coulée verte” här i Nice. De kunde inte ha valt en bättre dag vädermässigt; värme och strålande sol. Härligt! Och det var verkligen en folkfest; flera kanonskott markerade själva öppnandet av parken, det var olika konserter i parken, personer i folkdräkt sjöng sånger, fontäner som sprutade vatten i takt med klassisk musik som spelades på hög volym. På stora monitorer kunde man se bilder och film på hur platsen har sett ut historisk och fram till nu. Det var riktigt häftigt att se. Helt otroligt mycket folk hade letat sig till parken för invigningen – det märktes att den var efterlängtad. Vid en del av parken hade de ånga som sprutade upp ur marken, som både barn och vuxna glatt gick/sprang igenom.

IMG_9629 IMG_9632IMG_9631IMG_9636IMG_9643IMG_9644 IMG_9651 IMG_9652IMG_9658 IMG_9662 IMG_9664IMG_9666 IMG_9674IMG_9678

This entry was posted in Evenemang. Bookmark the permalink.

2 Responses to La coulée verte – invigning

  1. Ninni says:

    Åh, det där ser verkligen Nice ut! Vilket lyft för stan. Längtar verkligen till Rivieran efter en tuff natt med stormen Simone.

  2. Annika says:

    Hur gör de med busstationen, återuppstår den någonstans? Eller ska buss 100 fortsätta att ha sin station bortanför Garibaldi mot Menton?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>