Egen pasta

Egen pasta är verkligen riktigt gott och går inte att jämföra med ”köppasta”. Vi gjorde som sagt egen Ravioli i helgen, med den mest klassiska fyllningen: ricotta och spenat. Här kommer receptet om det är någon som blev sugen på att göra samma sak ( det krävs dock att man har en pastamaskin)

6

4 portioner

- 2 st ägg

- 2 st äggulor

- 250 g finnmalet vetemjöl

För fyllningen:

- 250 g ricottaost

- 250 g färsk spenat

- 50 g parmesan (riven)

- 1 st äggula

- salt och svartpeppar (även ev. lite muskotnöt)
3

Degen: Häll mölet i en bunke och gör en grop i mitten. Häll i ägg och äggulor i gropen och rör med en gaffel till det börjar bli en deg. Knäda degen i ca 10 min till den blir smidig och elastisk. Lägg i platsfolie och låt vila i kylen i ungefär en timme.
bild(36)

Fyllningen: Förväll spenaten i kokande vatten i ca en minut. Häll i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Krama ur all vätska. Skär spenaten fint och blanda med ricottan, äggulan och parmesanen. Smaka av med salt, peppar och lite muskot.
9

Dela degen i 4 lika stora delar. Kör varje del genom pastamaskinens bredaste inställning. Vik dubbelt och kör igenom igen. Upprepa detta 5-6 gånger, till degen känns smidig och slät. Ställ sedan in maskinen på det näst bredaste läget och kör igenom degen. Forsätt med ett smalare hack åt gången till du har kört igenom i den smalaste inställningen, och då har långa ”plattor” med pasta. Skär cirklar (eller rutor) av degen, gör små bollar (en tesked) av fyllningen och placera på cirklarna. Lägg en likadan pastacirkel över och var noga med att trycka ur all luft. 87

Koka upp rikligt med saltat vatten och koka raviolin i ett par minuter, eller till de flyter upp till ytan. Vi brukar även slänga i pastan en stund i en stekpanna och köra runt lite.

Pastan går sjävklart att severa med valfri sås. Vi valde att bara ringla lite god olivolja över, riva lite parmesan och krydda med lite svartpeppar. Mums! 
54

This entry was posted in Mat & dryck. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>