Fredagsmiddag!

Då var det snart helg igen. Ännu en jobbvecka som har rusat förbi i världens fart. Jag sitter och funderar på vad vi ska äta ikväll. Jag är sugen på något riktigt gott! Det är så underbart med fredagskvällar! Igår kväll städade vi lägenheten och färska blommor är redan inköpta. Så jag ser fram emot att komma hem, öppna en flaska vin och laga något riktigt gott att äta. Förra helgen blev det lammkotletter. Mums!! Till det åt vi en riktigt god linssallad, som inte ser så rolig ut på bilden, men som verkligen är supergod tycker jag.

Det är från Pluras bok (gillar verkligen hans recept) och den innehåller: 6 dl linser, 2 vitlöksklyftor, 2 liter kycklingbuljong, 2 morötter (fint tärnade) och 4 st schalottenlökar (hackade).

Till den supergoda dressingen behöver du: 3 msk dijonsenap, 1 msk vinäger, hackad persilja, pressad citron, 1/2 dl olja, flingsalt och peppar.

Koka upp och låt linserna ljuda i buljongen tillsammans med vitlöksklyftorna (hela) tills de är mjuka – inte så att de blir mosiga. Häll över överbliven vätska, avlägsna vitlöken och vänd ner morot och schalottenlök, smaka av med salt och peppar. Slå dressingen över och vänd om.

9 1110

This entry was posted in Mat & dryck. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>