Auron

I lördags var vi som sagt i Auron. Vi hade aldrig varit där tidigare, utan endast varit i Isola (av de orter som ligger nära Rivieran, det vill säga). Det är ungefär lika långt till Auron som till Isola, det tog ca 2 timmar med buss. Har man bil går det givetvis snabbare. Jag vet inte vad vi hade för förväntningar på Auron, men vi blev positivt överraskade. Det är i och för sig svårt att inte vara nöjd när solen skiner och det är fullt med snö. Men byn var betydligt trevligare än Isola, vilket är ett plus. Det kändes mer som en ”riktig alpby” och inte som den ”betongby” som Isola tyvärr är.

I början kändes det som att det var en hel del transportsträckor men det var nog mer att det tog oss ett tag att få koll på systemet(vi hade ingen pistkarta och det var ganska dåligt skyltat). Men där fanns många härliga röda backar och flera restauranger som verkade bra. Den vi var på var trevlig, med god mat och bra service.

Det man kan säga är att Auron verkligen har potential att bli något riktigt bra (Isola har lite längre kvar till det tycker jag). För byn var som sagt trevlig och skulle kunna bli ännu trevligare. En del av liftarna skulle nog behövas bytas ut i Auron, där fanns flera riktigt gamla tvåstolliftar, som gick rätt långsamt. Men men.. när det är sol klagar man inte, då sitter man ju bara där och njuter. Vi hade helt enkelt en riktigt härlig dag!

Det är perfekt att kunna ta bussen upp om man inte vill köra. Man kan hoppa på antingen vid tågstationen här i Nice eller vid flygplatsen. En tur och retur-biljett kostar 8 euro och resan tar som sagt ca 2 timmar (gäller både Isola och Auron). Man får en heldag där uppe, bussen går halv 8 och man är uppe till halv 10. Sen går bussen hem vid 17. Helt perfekt!

Strålande sol och lössnö… åh så nöjd man blir!

15

Snöklädda berg mot en blå himmel..bland de bästa jag vet!

1 2 357 8 911

Pizza och rosé i backen… mums! 10

13

14En riktigt härlig lördag!

This entry was posted in Småtips. Bookmark the permalink.

One Response to Auron

  1. Karin says:

    Hej! Bor i Nice till och från men har aldrig varit uppe och åkt skidor vilket jag gärna vill göra nästa gång. Tänkte höra, kan man hyra skidor i Auron? Har du någon aning om vad det kostar?

    Stort tack! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>