Ciao Livigno!

Nu var det ungefär en och en halv vecka sedan vi kom tillbaka i Livigno, och jag har fortfarande inte gjort ett inlägg om det! Så här kommer ett litet inlägg om Livigno-veckan!

De flesta dagarna såg ut mer eller mindre så här. Mycket snö och dålig sikt. Förutom den dåliga sikten så var det dock underbart! Massor av härlig lössnö! Det var lite väl djup snö på vissa ställen, dock (jobbigt när man knappt kan ta sig upp igen om man ramlar och skidorna är fast under en och en halv meter snö!)

8 10

Men solen tittade även fram lite då och då, och vi fick en dag med strålande sol och utan ett enda moln på himlen! Underbart! Det var dessutom ovanligt varmt den här veckan, så det var riktigt härligt när solen tittade fram. Normalt brukar Livigno annars vara väldigt kallt vid den här tiden på året.

14

Sol och en massa nysnö – kan det bli bättre?!

16 152 3

Skönt afterski-ställe i backen..

46

Det snöade varje kväll, så det var pudersnö varje morgon i backen!

11

Vi drack goda italienska viner!

5

Och värmde oss med Bombardino (jag tycker verkligen att det är så gott!!)

bild-5

Och drack riktigt goda Cappuccinos! Mums!

13

Det blev även ett och annat glas Prosecco – vi var ju ändå i Italien!

7

Och vi åt massor av god pasta!! Det som är extra bra med italienska alperna (med undantag av bl a Cortina givetvis) är att det är så billigt! Framför allt jämfört med franska alperna, och framför allt vad gäller maten! Både på restaurangerna i backen och när man går ut och äter på kvällarna.

Vår lilla favoritrestaurang i backen, Berghütte, är ett perfekt exempel på detta. De har riktigt god mat och det finns lite allt möjligt att välja mellan, vi tog dock oftast pasta. Deras spaghetti ”aglio olio peperoncino” eller ”tagliatelle boscaiola” är fantastiska! Det kan jag verkligen rekommendera! Hur som helst, vi var 4 personer som tog varsin rätt, plus en liter (!) vin och ibland varsin Bombardino och notan landade på runt 45 euro totalt! Dvs inte per person, utan totalt för alla 4! Hur trevligt är inte det??

12

1 liter vin: 9 euro – inga konstigheter

18

Mmm gott med charktallrik!

17

Och gott med Caprese

1

Det finns även mycket bra shoppning i Livigno, många klädbutiker osv. Och givetvis många skidbutiker.

Den här outfiten fastnade jag för.. framför allt ”jeans-skidbyxorna”..
eller inte :)
Kostade dessutom närmare 2000 euro om jag inte minns fel..

9

This entry was posted in Okategoriserade, Resor, Restaurangtips. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>