Ibland blir det inte så bra…

Saint-Tropez är verkligen som bäst under lågsäsong tycker jag. Men i helgen fick vi dock erfara att slutet av mars kan vara lite väl tidigt för ett besök. Restaurangerna som ligger på de mysiga små gränderna ett par gator upp från hamnen höll stängt i väntan på turistinvasionen. Restaurangerna närmast hamnen höll dock öppet som vanligt. Eftersom vi inte kände för att leta efter fler restauranger i regnet så tänkte vi att en pizza aldrig kan bli fel här nere och slank in på La Rhumerie du Port, strax intill det berömda Café Senequier med den karakteristiska röda inredningen. Förutom att pizzorna inte var bättre än en ordinär svensk pizza och vinet bland det sämre jag har smakat på Rivieran så var allt överprisat, från €17 för en enkel pizza. Servicen var också den i linje med en klassiskt turistfälla. Efter att vi frågat kyparen varför vi endast hade fått tre av våra fyra rätter kom han tillbaka med ett svar – efter en sejour i köket- och förklarade att de hade problem med ugnen och att det därför skulle ta ytterligare fem minuter innan den fjärde pizzan är klar. Konstigt nog hade det inte varit något problem för de andra pizzorna att bli klara. Varför inte vara ärlig och erkänna att han helt enkelt hade missat att beställa den. Nej, detta var ett riktigt bottennapp!

Note to self: Det kan vara värt att kolla upp restaurangerna på Tripadvisor innan man besöker dem.pizza

This entry was posted in Mat & dryck. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>