Långhelg

Torsdagskväll och ledig imorgon och på måndag. Underbart med långhelg! Detta firade vi med god mat och ett gott vin. Det blev oxfilé med vit sparris tillsammans med en god Choronsås och stekt potatis. Inspirerat av Kalvfilé Oscar, tyvärr hade slaktaren slut på kalven men det var inte så illa med ett vuxet djur, det var riktigt gott! Det blev ett Rabiega-vin även idag, den här gången det riktigt goda och guldmedalj-belönade Clos Dière 2009. Det här vinet är resultatet av en extremt god årgång, 12 månaders fatlagring och sex månader på butelj.

Till kaffet ikväll blev det macarons från en av de lokala bagarna.2 4 5 8 7

This entry was posted in Mat & dryck. Bookmark the permalink.

3 Responses to Långhelg

 1. Petra says:

  Hejsan! Min mamma och jag följer din blogg som vi gillar väldigt mycket då vi också gillar Nice! Ni ser ut att laga så god mat och ett önskemål är att också lägga ut recepten i bloggen! T ex på linguinerätten häromdagen, men gärna på alla goda rätter ni gör och som du visar i bloggen. Tack för en mycket trevlig blogg! Glad påsk önskar Petra E

  • Josephine says:

   Hej Petra! Så roligt att du och din mamma har hittat till bloggen! Så glad jag blir! Det var verkligen en bra idé med recept här i bloggen, det ska jag absolut börja med. Så recept kommer inom kort :)
   Hoppas att ni hade en jättebra påsk.
   Kram Josephine

 2. Annika says:

  Rabiega-vin? Varit där på vingården? Vi hade två mycket trevliga dygn där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>