Buongiorno Limone!

Endast drygt en timmes bilresa eller 2 timmar med tåg från Nice ligger den lilla mysiga alpbyn Limone. Det är bara att hoppa på tåget i Nice och åka till den italienska kuststaden Ventimiglia för att där byta till tåget som åker rakt in i alpbyn.

Limone tycker jag är den bästa av alporterna som ligger riktigt nära Rivieran. Det är bra åkning med långa härliga backar och trevliga lunchrestauranger. Dessutom är byn otroligt mysig och den goda italienska maten är väldigt prisvärd. Att Limone ligger i regionen Piemonte, som producerar de riktigt goda vinerna såsom Barolo och Barbaresco av Nebbiolo-druvan, gör inte det hela sämre.

Det finns en hel del hotell i byn. Vi valde att bo på Grand Hotel Principe och är jättenöjda.limone6limone7limone11limone10limone16

This entry was posted in Hotell, Resor. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>